17.07.2024 Новини

Leoni ще преустанови поетапно производството в Плевен

Leoni ще преустанови поетапно производството в Плевен Липсва устойчива перспектива за българския завод за кабелни инсталации

Следвайте ни

Leoni ще преустанови поетапно производството в Плевен

Липсва устойчива перспектива за българския завод за кабелни инсталации

Плевен, България, 17.07.2024 – Поради липса на дългосрочна стратегически и финансово устойчива перспектива пред завода в Плевен, ЛЕОНИ Борднетц-Системе ГмбХ възнамерява първоначално да редуцира и впоследствие окончателно да спре производството в дъщерното си дружество ЛЕОНИ България ЕООД и завода му в Плевен до края на годината. На следващ етап местното търговско дружество ще премине в производство по ликвидация. Основните причини за тази реорганизация са трудности в надеждното наемане на достатъчно служители на местния пазар на труда и сериозната инфлация в страната.

Служителите и клиентите на ЛЕОНИ България ЕООД, институциите и бизнес партньорите са в процес по информиране за решението. Всички текущи проекти ще бъдат реализирани в завода в Плевен до планираното спиране на производството в края на годината и впоследствие ще бъдат усвоени в глобалната производствена мрежа на Leoni.

ЛЕОНИ Борднетц-Системе ГмбХ е изправено пред икономическа тежест от страна на дъщерното си дружество в България. Въпреки това, решението за редуцирането и окончателното спиране на производството в завода в Плевен, където работят около 1 300 души, не е взето с лекота. Всички възможности бяха задълбочено разгледани.

За групата ЛЕОНИ

ЛЕОНИ е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергия и данни в автомобилната индустрия. Гамата от продукти включва стандартизирани кабели, специални кабели, кабели за данни, високотехнологични кабелни системи, както и свързани с тях компоненти. Като иновативен партньор и доставчик на решения с отличителен експертен опит в областта на развойната дейност и системите , ЛЕОНИ подкрепя клиентите си по пътя към нарастващо устойчиви и свързани мобилни концепции – от автономно до алтернативни задвижвания и системи за зареждане. За тази цел, ЛЕОНИ разработва кабелни системи от ново поколение, които редуцират комплексността и позволяват висока степен на автоматизация, например чрез зонална архитектура. Групата от компании наброява около 95 000 души в 27 страни и генерира консолидирани продажби в размер на 5.1 млрд. евро през 2022 г.

Контакти за пресата

Gregor le Claire

Corporate Press Officer

Контакти за чуждестранни медии LEONI AG

+49 911 2023 226

presse@leoni.com

Мария Тодорова

Мениджър „Комуникации“

+359 883 322 975

+359 884 88 98 33

Mariya.Todorova@leoni.com

Следвайте ни